Theehuis - Berit Ann Roos
797
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-797,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,elementor-beta,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1211

Theehuis

Over dit project

Landgoed Oud Groevenbeek heeft een aantal lege landschappelijke ‘kamers’. Door het nieuwe theehuis in een van de kamers te plaatsen krijgt de ruimte een functie en een centrum. Het theehuis is in de open ruimte goed zichtbaar en heeft van binnenuit een ruim uitzicht. Er hoeven geen bomen te worden gekapt. Het is een nieuwe plek voor ontmoeting en beschutting.

 

De haard staat zowel functioneel, ruimtelijk, sociaal als constructief en klimaat-technisch centraal. De buitengevel is alzijdig transparant en hellend (om spiegeling te voorkomen) waardoor er panoramisch uitzicht is op de omgeving.

 

De vloer en de haard zijn van beton voor stabiliteit en een comfortabel binnenklimaat. De overige constructiedelen, dak en gevelbekleding, zijn van hout dat lokaal kan worden gewonnen.

 

De theeschenkerij heeft een eigentijdse uitstraling maar past ook binnen de bestaande bebouwing en de theehuizencultuur en zal als dusdanig worden herkend.

 

Locatie

Ermelo

Programma

Expositieruimte, leslokalen en kantoorruimten

Ontwikkeld bij Onix:

Berit Ann Roos (project architect), Peter van der Knoop, Annemieke Meems, Lucas van Laack en René Harmanni

Opdrachtgever

Natuurmonumenten Ermelo

Categorie
Ontwerp