Woonhuis Foxwolde
968
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-968,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Woonhuis Foxwolde

Over dit project

Voor de tweede en derde generatie is aan de achterzijde onder de bestaande kap van de familieboerderij een tweede woning ontworpen. Deels onder de bestaande kap, deels nieuwbouw er buiten. Vanuit de schuur manifesteert de ‘inbreiding’ zich als een stapel hooibalen. Aan de buitenzijde blijft de schuur met kleine aanpassingen in tact. Onder de bestaande kap komt de winterkamer waar de bewoners zich terug kunnen trekken. Evenals de entree, bijkeuken en slaapkamers.

 

De nieuwbouw is opener en biedt rondom uitzicht op de boerderijtuin, houtwallen en boomgaard.  Ook geeft de nieuwbouw de tweede woning een eigen gezicht en vormt op natuurlijke manier de grens tussen de gezamenlijke ‘cour’ en de eigen tuin. De tussenliggende keuken vormt het hart van de woning.

 

Locatie

Foxwolde

Programma

Woonhuis

Ontwikkeld bij Onix:

Berit-Ann Roos (Projectarchitect), Koen Looman, Allart Vogelzang.

Opdrachtgever

Particulier

Categorie
Ontwerp